2015-07-19 09:22:50• hírek • Szatmár.ro

A hét kérdései

A Szatmár.ro szakértőihez napi rendszerességgel érkeznek kérdések - ezekből szemezgettünk.

Angéla: Tisztelt Ügyvednő! A bátyám válás után, az exe kérésére, engedélyezte családnevének továbbvitelét. Az ex botrányos viselkedése miatt, a bátyám szeretne visszavonni a volt feleségtől családnevének használatát. Van-e erre vonatkozóan törvényes lehetőség? Köszönettel és tisztelettel, Angéla.

Gitttinger Orsolya: Sajnos nincs. Válás után a testvére már nem tehet semmit, ami a volt felesége nevét illeti. Válás után a felek megállapodása vagy pedig a bíróság döntése által meghatározott nevet viselik a felek.
Ezt a nevet megváltoztatni csak egy új házasság által, vagy pedig adminisztratív úton lehet, de ez az illető személy kérésére kell megtörténjen, nem pedig a volt házastárs kérésére.

Kérdezd Gittinger Orsolyát ide kattintva!


Tünde: Tisztelt Doktor Úr! A napokban fedeztem fel a karomon a bőr alatt egy kb 1,5 cm átmérőjű csomót, duzzanatot. Az elváltozás kemény, nem fájdalmas. Nagyjából három hete erősebb nyomás érte ezt a területet, a bőrön nem látszott sérülés. Esetleg annak következtében alakulhatott ki? Nem kellett volna már elmúlnia? Nem tudom mi tévő legyek. Elég ha figyelgetem vagy érdemes lenne elmenni ultrahangos vizsgálatra? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Tünde

Dr. Láng László:
Végeztessen egy lágyszövet ultrahangos vizsgálatot- ez tisztázhatja a csomó természetét.

Kérdezd dr. Láng Lászlót ide kattintva!


Izabella: Egy amstaff kutyának milyen nehéz lenne a kiképzése? Jó a felfogása? És mennyi időt igényelne és mennyiért?

Nagy Lehel: Kedves Izabella, az amstaff egy nagyon intelligens, viszonylag könnyen tanítható fajta, de mivel az ősei harci kutyák voltak, könnyen agresszívvé válhat. Mindenképpen szükséges egy pár hetes tanfolyam a kutyaiskolában, az ár pedig a program szerint változhat. Az ALPHA K-9 kutyaiskola szakemberei állnak rendelkezésére!

Kérdezd Nagy Lehelt ide kattintva!


Éva: Tisztelt Dr. Úr! MR vizsgálati eredményemben szeretném kérni a segítségét. Anamnesis: lumboischialgia A lumbalis lordosis csökkent.A praesacralis discuson enyhe centralis protrusio látható,mely kissé lelóg az S.I. hátsó pereme mögé,de a foramenek nem szűkebbek és gyöki compressio sem látszik.A többi lumbalis discuson érdemi kóros előboltosulás nem észlelhető.A foramenek és a gerinccsatorna kellő tágak.A myelon ábrázolt szakasza és a cauda szabályos. Milyen további kezelés szoktak alkalmazni ezt szeretném még megtudni és hogy teljesen rendbe lehet jönni. Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm! :)

Dr. Borz Tibor: Kezelést már csak azért sem tudok javasolni, mert MR leletet nem lehet kezelni, a panaszairól, valamint a klinikai eltérésekről pedig nem tudok semmit. Mivel az MRI-vizsgálat nem mutatott ki érdemleges eltérést, gondolom, hogy megfelelő kezelés hatására akár panaszmentessé is tud válni.

Kérdezd dr. Borz Tibort ide kattintva!


Magera Andras: Üdvözlöm doktor úr! Következő problémaval fordulnék önhöz. A 17 hónapos kislányunk járás közben a bal lábfejét erőteljesen befelé fordítja es néha szinte a másik lába elé rakja. Ha mezítlább van akkor kicsivel jobb a helyzet de akkor is csámpit. Egyébként karika lábai vannak ami úgy tűnik hogy javul. Ön szerint mi lehet a probléma? Ha szükseges emailben tudok fényképet vagy videot küldeni. Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Szatmári Lajos: András, egy fénykép amin látthattó mind a két lább, segítene.

Kérdezd dr. Szatmári Lajost ide kattintva!


Béci: Jó napot! Nekem egy palotapincsim van akit 2 éve fogadtunk örökbe egy kutyamenhelyről. A korát pontosan nem tudjuk de felnőtt kutya már. Az a baj vele, hogy nagyon fél a labdától meg szinte minden tárgytól amit fel lehet emeli (kendő,ruhák,seprű stb...). Minden hirtelen mozdulattól is megijjed. Gondolom ez azért van, mert az előző gazdája bánthatta. Abban szeretnék segítséget kérni, hogy hogyan tudnám megtanítani labdázni és más játékokra ezen félelmek mellett. Válaszát előre is köszönöm!

Román Józsf: Kedves kutyas! Röviden: sehogy! A kutyádnak másra van szüksége, építsd fel módszeresen és jutalmazásra alapozva a rehabilitációját.

Kérdezd Román Józsefet ide kattintva!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: